Tänä vuonna joulukuussa on ollut aikaa suunnitellla joulua, askarrella ja leipoa. Tein pitkästä aikaa jopa joulukortit itse. Vietämme joulunajan perinteisesti mökillä ja nautimme aattoaterian veljeni luona, joten suunnittelua ei niin kauheasti ole. Leipomisessakin tulee raja vastaan, jonkunhan pitää leipomukset myös syödä. Olen siis yrittänyt pysyä kohtuudessa. Nämä cookiet sopivat kiireisemmänkin aikatauluun. Käytännössä kun yksillä kekseillä voi korvata sekä piparin tuoksun että jouluisen hedelmäkakun. Kakkuun kuuluvan kostukkeen eli liköörin,rommin tai konjakin voi nauttia lasista keksien kanssa. Ohje taitaa olla Kodin Kuvalehdestä.
HEDELMÄKAKKUCOOKIET
2 pellillistä/ 28 kpl
200g voita
1 dl hienoa sokeria
3/4 dl tummaa siirappia
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl piparkakkumaustetta
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 dl pähkinöitä
1 1/2 dl kuivattuja aprikooseja
1 1/2 dl kuivattuja karpaloita
1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
2.Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää siirappi ja sekoita tasaiseksi
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan
4. Hienonna pähkinät, aprikoosit ja karpalot. Sekoita kaksi kolmasosaa taikinaan
5. Muotoile taikinasta 2 noin 4 cm halkaisiltaan olevaa pötköä. Kääri pötköt kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi
6. Leikkaa pötköt sentin viipaleiksi ja laita leivinpaperoidulle uunipellille. Jaa loppu pähkinä-aprikoosi-karpaloseos tasaisesti keksien päälle ja litistä keksejä samalla. Paista 8-10 minuuttia
Valmistusaika: 10 min + tekeytyminen 30min + paistaminen 10 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti