NUUDELEITA JA VIHREÄÄ
iso paksoi (pinaattikiinankaali)
kesäkurpitsa
parsakaali
3 kesäsipulia
2 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä inkivääriä
lime
korianteria
(currytahnaa)
*
100g riisinuudeleita
*
rypsiöljyä
seesamiöljyä
1. Kuori ja viipaloi valkosipuli, kuori ja suikaloi inkivääri. Leikkaa kesäsipulin valkoiset osat halki ja viipaloi, viipaloi varret. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi. Leikkaa parsakaalista kukinnot irti. Leikkaa paksoin valkoinen osa ohuiksi suikaleiksi, hienonna myös lehdet
2. Keitä nuudelit kasvisliemessä ja huuhtele kylmällä vedellä. Kaada kulhoon ja lisää pari ruokalusikallista seesamiöljyä, sekoita
3. Keitä parsakaalin nuput (samassa kasvisliemessä kuin nuudelit)
4. Kuumenna rypsiöljy wokissa. Lisää valkosipuli, inkivääri ja kesäsipulin valkoiset osat. Paista välillä sekoittaen pari minuuttia. Lisää kesäkurpitsat ja paksoin valkoiset osat (ja halutessasi lisäpotkua currytahnasta), jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia. Lisää paksoin ja kesäsipulin vihreät osat, sekoittele vielä pari minuuttia
5. Lisää nuudelit ja parsakaalit, sekoita ja anna seoksen lämmetä. Purista päälle limetin mehu ja hienonna päälle korianteria
Valmistusaika: 20 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti