perjantai 5. heinäkuuta 2019

Kesän marjoja - Recipe also in English

Teinin tyttöystävä on ihastunut suomalaisiin mansikoihin. Koska  myös yrittäjä ja minä laitamme niitä aamulla jugurtin sekaan, päivässä menee yli litra mansikoita. Tänään ostin myös pensasmustikoita. Me aikuiset olimme jo aamiaisen syöneet, mutta nuorten aamiaista täydensivät mustikkaiset muffinit. Recipe in English below Finnish one.

SITRUUNAISET MUSTIKKAMUFFINIT

100g voita
2 kananmunaa
1 1/2 dl maitorahkaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
sitruunan raastettu kuori ja 2 rkl sitruunamehua
2 1/2 dl (pensas)mustikoita

1. Sulata voi ja anna jäähtyä
2. Sekoita kuivat aineet
3. Yhdistä jäähtynyt voi, rahka ja kananmunat. Vatkaa sekaisin
4. Yhdistä voiseos jauhoihin, lisää sitruunan kuori ja mehu. Kääntele taikina tasaiseksi. Kääntele lopuksi mustikat joukkoon
5. Laita paperiset vuuat muffinipellin koloihin. Jaa taikina tasaisesti jokaiseen vuokaan. Paista 175-asteessa noin 25 minuuttia

BLUEBERRY MUFFINS WITH LEMON TASTE

100g butter
2 eggs
1 1/2 dl quark (or yogurt)
3 1/2 dl all purpose flour
2 dl granulated sugar
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
pinch of salt
lemon (grated zest + 2 tbs juice)
2 1/2 dl blueberries

1. Melt butter and let it cool
2. Combine flour, sugars, baking powder and salt
3. Mix eggs, quark and butter and combine with dry ingredients, add grated lemon zest and juice and finally add blueberries, mix well
4. Place paper muffin mold to muffin tray and divide butter evenly to muffin molds and bake  25 minutes in 175 C. if you do not have muffin tray put two muffin mold on top of each other

Valmistusaika: 15 min + paistaminen 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti