maanantai 1. heinäkuuta 2019

Lentojen reititystä

Kesäloman toinen päivä  ja osa kolmattakin jäi pienille unille. Entisen teinin tyttöystävä jumitti Tampassa lentokentällä matkalla Suomeen ja lennot myynyt taho teki parhaansa viivyttääkseen asian hoitamista. Lopulta 24 tuntia alkuperäisen lennon lähtöajan jälkeen tyttö reititetttiin Washington DCA, josta  omatoiminen siirtyminen Washington Dulles- Reykjavik- Tukholma-Helsinki. Nyt matka taittuu jossain Atlantin yllä. Jännitettävänä on vielä miten toisenlaisen reitytyksen saanut, samassa reissussa mukan ollut golfkaveri saadaan Suomeen. 
Väsymyksestä huolimatta syödäkin pitää. Ruokana edellisen päivän savulohen loput, nyt pastan muodossa. Jos et pidä sipulista, tätä on turha kokeilla. Jos taas pidät sipulista ja lohesta, rakastat tätä.  Ruoka valmistuu pastan kiehuessa. Ohje jostain alkukevään naistenlehdestä.


PASTAA, SAVULOHTA JA PAISTETTUA SIPULIA
pastaa
*
300g lämminsavulohta
2 isoa punasipulia
rypsiöljyä
1 1/2 rkl hunajaa
sitruuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
*
tuoretta tilliä

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuullota niitä pannulla rypsiöljyssä, kunnes ne alkavat "antautua". Lisää hunaja ja kieuhauta. Mausta suolalla ja mustapippurilla
3. Halkaise sitruuna ja paahda leikkuupinnat kuumalla, kuivalla pannulla
4. Nostele keitetty pasta pannulle sipuliseoksen joukkoon (pastaa ei siis tarvitse valuttaa) Paloittele lohi pinnalle ja sekoita kevyesti, jottei lohi mene aivan muhjuksi. Purista paahdetun sitruunan mehu joukkoon ja viimeistele runsaalla tillillä. Tarjoile heti

Valmistusaika: 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti