lauantai 12. marraskuuta 2016

Sunnuntailounas

Tein sunnuntaina pitkästä aikaa täytettyjä broilerinrintafileitä. Täytteenä perinteinen "cordon bleu" - sinihomejuustoa ja kinkkua. Ajatus oli pyöritellä fileet korppujauhoissa, joita ei tietenkään taloudessa ollut. Onneksi murskatut aamiaishiutaleet ajoivat saman asian, toimivat jopa paremmin. Nämä hiutaleet olivat melkeinpä terveellisiä, valmistettu täysjyväviljasta ja leseistä. Lisäksi risottoa sekä uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja. 


TÄYTETTYÄ BROILERINRINTAA

1 broilerinrintafilee per ruokailija
sinihomejuustoa
parmankinkkua (nyt perjantailta jääneet palaset)
suolaa, mustapippuria
*
vehnäjauhoja
suolaa, ripaus savupaprikaa
kananmuna
aamiaishiutaleita
*
rypsiöljyä

1. Leikkaa broilerin rintafileet auki, kuin kirja. Nuiji fileet kelmun alla ohuemmiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä pinnalle kinkku ja kinkun päälle sinihomejuusto. Taita filee takaisin kiinni ja sulje cocktail-tikuilla
2. Kaada yhdelle lautaselle vehnäjauhoja, mausta suolalla ja savupaprikalla, ripo toiselle lautaselle kananmuna ja vatkaa se rikki ja kaada kolmannelle lautaselle murskatut aamiaishiutaleet. Kääntele broileri ensin jauhoissa, kastele siten molemmin puolin kananmunaan ja lopuksi kääntele murskatuissa aamiaishiutaleissa. Paista molemmin puolin rypsiöljyssä, kunnes pinta saa väriä. Poista cocktail-tikut. Nosta broilerit uuniin 200-asteeseen 15-20 minuutiksi (fileen paksuudesta riippuen)

Valmistusaika: 15 min + uunissa 15-20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti