torstai 10. marraskuuta 2016

Perjantai-ilta

Arkipäivien ruuanvalmistus on viime aikoina ollut yrittäjän ja neidin hommia. Viikonloppuisin yritän itsekin aktivoitua ja tehdä jotain hyvää . Lauantaina ja sunnuntaina aikaakin on enemmän ja usein teen isomman annoksen alkuviikkoa ajatellen. Perjantaina ateria taas saisi valmistua nopeasti ja olla jotain hyvää. Erilaisista alkupaloista syntyy kokonainen ateria, varsinkin jos niitä on useampia. Samalla mukaan voi kasata kaikkia miellyttäviä makuja. Helpoimmalla pääsee, kun kävelee kaupan kautta kotiin ja ostaa kaiken valmiina. Nyt hankin osan valmiina, ja jotain valmistin itsekin. Tarjolla oli bruschettaa, tomaatti-mozzarellasalaattia, parmankinkkua, valkosipulikatkarapuja, pieniä broileripyöryköitä,sitruunamajoneesia, marinoitua punasipulia sekä marinoituja kasviksia.

MARINOIDUT KASVIKSET

kesäkurpitsaa
munakoisoa
punainen paprika
keltainen paprika
sitruuna
oliiviöljyä
punainen chili
sormisuolaa ja mustapippuria myllystä

1. Leikkaa kahtia ja poista siemenet. Leikkaa munakoisot lanteiksi ja kesäkurpitsa pitkittäin viipaleiksi. Paahda kaikki osissa uunissa. Leikkaa paahdetut paprikat suikaleiksi
2. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Halkaise chili, poista siemenet ja kuutioi chili pieneksi. Sekoita sitruunankuriraaste ja chili kasvisten joukkoon. Kaada päälle loraus oliiviöljyä ja sitruunamehua. Mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita ja anna maustua vähintään puoli tuntia

Valmistusaika: 30 min + maustuminen 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti