perjantai 3. kesäkuuta 2016

Isän valmistama trendiherkku

Työkiireet ja matkat ovat pitäneet minut tehokkaasti poissa keittiöstä. Ruuanvalmistuksessa ovat vuorotelleet yrittäjä ja jälkikasvu. Yrittäjän oma broilerisovellus oli neidin mieleen, mutta teini pyysi isäänsä jättämään uuden kokeilemisen äidille. Tästä lannistumatta yrittäjä teki tutusta makaronilaatikosta uuden version, tällä kertaa seuraamalla ohjetta. Lopputulos oli niin onnistunut, ettei teini uskonut yrittäjän olleen kokkina. Ohje Kotiliedestä.


UUNIPELTIMAKARONILAATIKKO
(6 annosta)

1 pss tummia makaroneja
1 kasvisliemikuutio (oma lisäys)
400g naudan jauhelihaa
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä (oma lisäys)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
*
munamaito:
2 kananmunaa
4 dl maitoa
1 tlk tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
*
päälle:
2 dl juustoraastetta

1. Keitä makaronit kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta
2. Kuori ja hienonna sipulit.  Kuori ja raasta porkkanat.Ruskista jauheliha, lisää sipulit  ja porkkanaraaste paistamisen loppuvaiheessa, Mausta
3. Levitä leivinpaperi uunipellille
4. Sekoita makaronit ja liha-kasvisseos
5. Valmista munamaito sekoittamalla kaikki aineet
6. Kaada makaroniseos pellille, kaada munamaito päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle
7. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia

Valmistusaika: 20 + paistaminen 40 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti