sunnuntai 27. syyskuuta 2015

BBQ broileria

Kauniin syyspäivän ruoka saa olla helposti valmistuvaa, jotta aikaa jää myös puutarhassa touhuamiseen. Hyvä makukaan ei ole haitaksi. Kaikki uunissa valmistettava täyttää helppouden vaatimuksen. Usein uuniin päätyy broileria, niin eilenkin. Alkupäisen ohjeen (Koti ja keittiö 9/15) hunaja korvautui vaahterasiirapilla, ja chili täydensi barbaquemaut. Lisäsin pannulle muutaman perunan lohkoina, kun paistoaikaa oli puolisen tuntia jäljellä. Perunat imivät lopun marinadin itseensä. Lisäksi tarjolla oli vihreää salaattia, sitruunamajoneesia ja sekaisista yrteistä,kevätsipulista, sitruunanmehusta, öljystä, suolasta ja pippurista tehty tahna. 
Kahdesta broilerista riittää kuudelle-kahdeksalle


VAAHTERASIIRAPPI-CHIPOTLEKANA

1 kokonainen maustamaton jyväbroileri
marinadi:
2 kuivattua chilipaprikaa
(tulisemmasta pitävä lisää chilin määrää)
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 dl omenaviinietikkaa
1 1/4 dl vaahterasiirappia
puolen sitruunanmehu

1. Laita chilipaprikat kiehuvaan veteen likoamaan 15 minuutiksi. Siivilöi neste pois. Hienonna chilit
2. Sekoita hienonnetut chilit ja muut marinadin ainekset
3. Tee broileriin fileointiveitsellä pieniä reikiä, jotta marinadi imeytyy myös lihaan. Hiero marinadi broilerinpintaan
4. Laita broileri uunipannulle ja paista 200-asteessa 30 minuuttia, käännä ja paista vielä toiset 30 minuuttia (lisää tässä vaiheessa halutessasi perunoita lohkottuna)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti