tiistai 17. helmikuuta 2015

Ei koulun chili con carne

Neiti rakastaa papuja, varsinkin kidneypapuja ja valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. Useimmiten nämä pavut löytää meillä arkisesta meksikon keitosta. Ja aina kun aterialla on jotain muuta tomaattista soppaa, neiti kyselee eikö tätä olisi voinut tehdä pavuista. Löytyy niitä papuja koulun chili sin carnestakin, jota taas kumpikaan jälkikasvusta ei voi sietää. Päätin siis kokeilla, josko kotoinen versio maistuisi paremmin. Chiliä on varsin maltillisesti, tulisempaan makuun voi lisätä chilin ja/tai cayennepippurin määrää. Ainekset linjalla otetaan mitä kaapissa on, mutta lopputulos varsin makoisa. Neitikin kutsui kyläilemässä olevan ystävänsä syömään : " ei tämä ole koulun chili sin carnea"

CHILI SIN CARNE
(kuudelle)

1 tlk kidneypapuja
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1(-2) pieni kuivattu chili
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl cayennepippuria
rypsiöljyä
(vettä)
suolaa, mustapippuria
*
avokado
ranskankermaa
riisiä

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkana. Huuhtele kidneypavut. Murskaa korianterinsiemenet  ja kuivattu chili morttelissa
2. Kuumenna rypsöljy kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää mausteet, ja porkkanat, sekoita ja anna makujen irrota mausteista
3. Lisää tomaattimurska, huuhdellut kidneypavut ja valkoiset pavut tomaattikastikkeineen, lisää suola ja mustapippuria ja hauduta tunnin verran välillä sekoittaen
4. Keitä lisäkkeeksi riisiä ja tarjoile ranskankerman ja avokadon kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti