perjantai 30. joulukuuta 2011

Marenkeja

Joulukuun alkupuolella vietin pikkuneidin kanssa  päivän leipoen pipareita, joulutorttuja ja vanhanajan lihapiirakkaa. Kaikki valmistaikinoista, mikä ei leipomisen iloa mitenkään haitannut , ehkä päinvastoin. Joulukakkuun tarvittiin vain keltuaisia ja ylijääneet valkuaiset teimme samantien marengeiksi.

SUKLAISET JÄTTIMARENGIT

4 kananmunanvalkuaista
2 dl tomusokeria
1 tl maissitärkkelysjauhoja
1 tl etikkaa
50g tummaa suklaata

1. Sulata suklaa vesihauteessa
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita maissitärkkelysjauhot ja sokeri ja lisää valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Sekoita etikka mukaan
3. Valuta suklaa valkuaisseokseen ohuena nauhana ja kääntele varovasti sekaan
4. Nostele pellille leivinpaperin päälle isoja kekoja. Paista 125 asteessa 1 tunti ja 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti