lauantai 10. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivän pata

Vietimme itsenäisyyspäivän aikaan pitkän viikonlopun mökillä.  Arkipäivinä hankimme muunmuassa kynttilöitä valmiiksi joulua varten. Tosin emme muistaneet kuinka paljon niitä oikeasti pimeinä talvipäivinä kuluu, joten ostoksilla on käytävä vielä uudestaan ennen joulua. Kaupoissa kierrellessä käteen tarttui Lidlistä myös ankankoipia muistikuvana jossain viimeaikaisessa ruokalehdessä ollut resepti. Kotiutuessamme itsenäisyyspäivän iltana aamulla sulamaan otettujen ankankoipien resepti kaivettiin esiin. Kotona ei tietenkään ollut reseptin aineita ankankoipia lukuunottamatta, joten  pataan päätyi jotain muuta. Pitkään kaapissa kummitellut linssipaketti pääsi käyttöön. Pikkuneiti pitää herneistä, pavuista ja linsseistä, joista taas teini ei pidä. Laitoin pataan siis linssien kaveriksi myös perunoita teinille. Alkuperäinen ohje kuitenkin Glorian R&V 8/11. 

 ANKANKOIPIPATA

4 sulatettua ankankoipireittä
rypsiöljyä
suolaa & mustapippuria
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 isoa porkkanaa
4 perunaa
paketti linssejä
pieni kesäkurpitsa
muutama oksa timjamia
2 laakerinlehteä
7 dl kanalientä
1 dl valkoviiniä

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori porkkanat ja perunat ja lohko reiluihin paloihin. Viipaloi kesäkurpitsa
2. Ruskista ankankoivet molemmin puolin rypsiöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla
3. Lado sipulit, perunat ja porkkanat uunipataan. Nosta ankankoivet päälle ja kaada sekaan kiehuva kanaliemi ja viini. Lisää laakerinlehdet ja timjami. Laita kansi päälle ja paista 150 asteisessa uunissa puolitoista tuntia. Lisää pataan liotetut linssit ja kesäkurpitsa, lisää tarvittaessa kanalientä. Paista vielä kansi päällä 30 minuuttia. Ota kansi pois ja nosta lämpö 200 asteeseen, paista vielä 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti