Leivonta on aina ollut minulle vaikea juttu. Ruokaa tehdessä voi muuttaa aineita, jättää jotain pois, lisätä tai muuten muokata ohjetta omaan makuunsa luottaen. Leivonta on liian täsmällistä, puoli desiä liian vähän jauhoja eikä kakku kypsy koskaan tai desi liikaa ja sen leikkaamiseen tarvitaan sahaa. Valmistin tämän vuoden ensimmäisen joulukakun viikolla ja vaikka kakku säilyy hyvin, piti heti päästä leikkaamaan ensimmäiset viipaleet. Kakku lienee saanut liikaa jauhoja, sillä se on vähän liian tiivis, maussa ei sen sijaan ole moittimista.
200g tummaa suklaata
175g margariinia
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 dl espressoa
1 dl viskiä
*
tomusokeria
vettä
1. Sulata suklaa. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu suklaa rasva-sokeri-munavaahtoon. Lisää kahvi ja kuivat aineet vuorotellen taikinaan
3. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteessa n 55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä
4. Pese kakkuvuoka ja laita kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku viskillä ja anna maustua jääkaapissa pari vuorokautta. Tarjolle tuotaessa koristele kakun pinta tomusokeri-vesikuorrutuksella.
Kakku säilyy hyvin
Ohje Maku-lehdestä 6/09
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti