Suvivirsi on laulettu ja jälkikasvu pääsi ansaitulle kesälomalle. Teini tosin tuskaili jo ettei kesällä ole mitään tekemistä, vaikka suuntaa huomenna golfleirin apulaisohjaajaksi ja muutenkin asustelee kentällä 24/7. Pikkuneiti oli ensin erittäin iloinen koulun loppumisesta ja sitten tuli eroahdistus kavereista. "Loma-arjen" rullatessa normaalisti nämä tuskailut hävinnevät. Tänään juhlistettiin kesäloman alkua sunnuntailounaalla; parsaa ja hollandaisekastiketta, (ruotsalaisia)varhaisperunoita, paistettua nieriää ja piparjuurikastiketta, jälkiruuaksi mansikka-valkosuklaamoussea. Piparjuurikastikkeen ohje soveltaen Maalaisunelman Ruoka&juoma -lehdestä 1/2011. Kastiketta valmistettiin tarkoituksella reilusti, sillä yrittäjä rakastaa piparjuurta ja käyttää kastiketta leipien täytteenä.
PAISTETTUA NIERIÄÄ JA PIPARJUURIKASTIKETTA
2 nieriäfileetä (kala-autosta)
suolaa, pippuria
*
PIPARJUURIKASTIKE:
2 dl kermaviiliä
5 rkl raastettua piparjuurta
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
pari vartta hienonnettua sitruunatimjamia
suolaa, mustapippuria myllystä
1.Sekoita kastikkeen aineet ja anna maustua tunnin-pari jääkaapissa
2. Mausta nieriäfileet suolalla ja pippurilla ja kypsennä pannulla, uunissa tai grillaamalla
3. Tarjoile nieriä varhaisperunoiden ja piparjuurikastikkeen kanssa
2. Mausta nieriäfileet suolalla ja pippurilla ja kypsennä pannulla, uunissa tai grillaamalla
3. Tarjoile nieriä varhaisperunoiden ja piparjuurikastikkeen kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti