tiistai 17. tammikuuta 2017

Broileripullia

Viime viikko meni tiivisti töissä, osin myös työmatkalla. Halusin helpottaa yrittäjän ja neidin viikkoa, joten tein heille pari ruokaa valmiiksi. Lähimarketissa oli broilerin jauheliha tarjouksessa, neljällä eurolla kaksi 400g rasiaa. Koska neiti pitää broilerista, oli valinta selvä. Ensin makaronilaatikkoa broilerin jauhelihasta. Laatikko sai uutta twistiä pestokastikkeesta. Toisessa ruuassa jauheliha pyöriteltiin pulliksi. Samaa ohjetta olemme käyttäneet aiemminkin, vähän sovellettuna. Nytkin mentiin soveltaen. Halutessaan sekaan voi lisätä nuudeleita. Ruuan voi hyvin valmistaa etukäteen ja kuumentaa tarvittaessa, kananmunat kannattaa kuitenkin lisätä vasta juuri ennen ruokailua.

WASABI-BROILERIPYÖRYKÄT MISO-LIEMESSÄ

Pyörykkätaikina:
400g broilerin jauhelihaa
1 tl wasabitahnaa
4 rkl ketjap manis-kastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl korianterinsiemeniä
2 rkl mantelijauhoa

liemi:
1 l vettä
3 pss misokeittoaineksia
2 porkkanaa
1/2  pientä kiinankaalia
2 cm inkivääriä
4 kananmunaa
ruohosipulia

1. Valmista pyörykkätaikina. Hienonna korianterin siemenet morttelissa ja sekoita kaikki taikinan aineet yhteen. Anna taikinan levätä hetki
2. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori  ja suikaloi inkivääri ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kiinankaali
3. Kiehauta misokeittoaineet ja inkiväärisuikaleet vedessä. Pyörittele taikina pulliksi (tai nostele parilla lusikalla nokareita suoraan kiehuvaan liemeen, kuten minä tein). Keitä pyörykät kypsiksi ja nosta  reikäkauhalla lautaselle. Lisää porkkanat ja kaalin kantaosat liemeen. Keitä viitisen minuuttia. Lisää loput kiinankaalit ja nosta kypsät pyörykät liemeen. Keitä pari minuuttia
4. Riko kananmunat yksitellen kuppiin ja kaada muna kerrallaan kiehuvaan liemeen. Keitä pari minuuttia. Nosta keitto tarjolle ja hienonna ruohosipulia pinnalle

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti