sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Uunibroileria

Olen sopinut tuoreen kollegani kanssa, että käymme tunnin lounaalla kerran kuukaudessa, mentoroimme toisiamme puolin ja toisin. Viime viikolla työpaikkamme Antell tarjoili appelsiinista fenkolikanaa. Varastin heti idean ja tein perheelle ison vuuan loppuviikon ruuaksi. Koska meitä on tällä hetkellä kotona vain kolme, tämä annos riitti koululaisen syyslomalla kolmeksi päiväksi. Tavallaan vähän liian kauan söimme samaa ruokaa, mutta kysyessäni, pitäisikö osa pakastaa tulevan varalle, vastatttiin, että: "ei, syömme nämä nyt". Uuniruokia kun ei kannata valmistaa paria annosta.


FENKOLI-APPELSIINIBROILERI

1 kg luullista broileria
1 iso fenkoli
1  iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso appelsiini
rasia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria myllystä

1. Puhdista broileri, poista ylimääräinen rasva ja leikkaa palat tarvittaessa pienemmiksi
2. Kuori punasipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori, puolita ja viipaloi valkosipuli. Halkaise fenkoli, poista kanta, ja vihreät tupsut (ota talteen), leikkaa fenkoli lohkoiksi. Leikkaa tomaatit halki
3.  Levitä broilerit uunikestävään astiaan. Raasta päälle appelsiinin kuori ja purista myös appelsiininmehu mukaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele käsin mausteet ympäri broilereita. Lirauta päälle oliiviöljyä ja paista 200-asteessa vartti
4. Lisää sipulit ja fenkolit mukaan, sekoita. Käännä broilerit ympäri ja lisää taas pinnalle vähän oliiviöljyä. Paista 30 minuuttia
5.Käännä broilerit ympäri, valele vuokaan valuneella nesteellä, lisää tomaatit ja paista vielä 15 minuuttia
6. Hienonna fenkolin lehtitupsut ja ripottele vuuan päälle. Tarjoile riisin, tai keitettyjen perunoiden kanssa

Valmistusaika: 15 min + 1h paistaminen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti