lauantai 14. toukokuuta 2022

Fuusioruokaa ahvenista

Olen jälleen kerännyt useamman toteuttamista odottavan ruokaohjeen. Tuoreimpana Alkon asiakaslehden Etiketin ahventacot. Ahvenen kilohinta on melko kova, mutta yhteen tacoon tarvitaan yksi pieni filee, eli alle kympillä saa ahvenia jo moneen tacoon. Vielä muita viikonlopun ruokaostoksia tehdessäni oli ajatus seurata Etiketin ohjetta. Päädyin kuitenkin soveltamaan, ainut reseptin mukainen osa oli paistetut ahvenet, muuten menin fiiliksen mukaan; kaalisalaattia, pikkelöityä kurkkua ja tacotkin korvasin valmiilla kaurarieskalla. Kaalisalaatin kermaviilikastikekin oli edellispäivän salaatinkastike, lisäsin siihen vain lorauksen etikkaa. 200g ahvenia, eli 6 fileetä ja 6 palaa rieskaa riittää hyvin kolmen hengen ateriaksi, nälkäisemmille kahdelle, tai pikkusuolaisena kuudelle.

AHVEN "TACOT" (RIESKAT)

ahvenfileitä
kananmuna
vehnäjauhoja
pankojauhoja
suolaa, mustapippuria
*
pala valkokaalia
kermaviiliä
dijonsinappia
suolaa, mustapippuria
(siideri)viinietikkaa
*
pätkä kurkkua
chiliä
tuoretta inkivääriä
(siideri)viinietikkaa
suolaa, mustapippuria
muscovadosokeria
vettä
*
korianteria
*
kaurarieskaa

1. Tee kaalisalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kermaviili, dijonsinappi ja loraus viinietikkaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Yhdistä kaali ja kastike ja sekoita hyvin. Jätä maustumaan
2. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi. Mittaa kulhoon 2 rkl etikkaa, 1 rkl sokeria ja ripaus suolaa , lisää raastettua inkivääriä ja pala chiliä hienonnettuna ja muutama kierros mustapippuria myllystä, sekoita hyvin ja lisää kurkut. Sekoita ja jätä maustumaan
3. Poista ahvenfileistä keskiruoto. Vatkaa kananmuna sekaisin, mausta vehnäjauhot suolalla ja mustapippurilla. Painele fileet vehnäjauhoissa molemmin puolin, kasta sen jälkeen kananmunaan ja lopuksi painele molemmin puolin pankojauhoissa. Paista runsaassa öljyssä pari minuutti per puoli. Valuta leivinpaperin päällä.
4. Lämmitä rieskat ja kokoa annokset; rieskalle kaalisalaattia, sitten ahvinfilee, pikkelöityä kurkkua ja päälle tuoretta korianteria.
Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti