tiistai 29. marraskuuta 2016

Yrittäjä leipoo

Yrittäjä on ihastunut Kullo golfin klubiravintolan leipään. Ostipa hän sitä kesällä pellillisen kotiinkin, jotta me muutkin pääsimme maistamaan. Yrittäjä päätti kokeilla saisiko itse aikaan yhtä maukasta leipää. Viikolla yrittäjä selaili netistä reseptejä ja päätyi Kinuskikissan yli yön kohotettavaan leipään. Perjantaina taikina jääkaappiin tekeytymään ja lauantaina saimme herkutella yrittäjän leipomalla focaccialla. Yrittäjän oma idea oli hienontaa rosmariinia myös taikinaan. Minua kauhistutti niin oliiviöljyn kuin suolan määräkin, mutta molemmat olivat tarpeen, sillä leipä oli todella hyvää. Eikä tämä ollut edes ensimmäinen kerta kuin yrittäjä leipoo leipää. Viime jouluksi hän teki saaristolaisleipää, tavallista ja gluteenitonta. Toivottavasta hän leipoo tänäkin jouluna, silloin saan myös ohjeet talteen.


ROSMARIINIFOCACCIA

11 dl durum-vehnäjauhoja
1 rkl merisuolaa
1/2 pkt hiivaa
5 dl vettä
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
2 oksaa rosmariinia
*
oliiviöljyä
merisuolaa
rosmariinia

1. Hienonna rosmariini. Mittaa jauhot yleiskoneen kulhoon. Hienonna merisuola morttelissa. Lisää suola ja rosmariinii jauhoihin. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja kaada vesi-hiivaseos kuoppaan, sekoita. Lisää taikinaan oliiviöljyä ja viiniä pienissä osissa. koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia
2. Peitä taikina muovikelmulla ja siirrä jääkaappiin yön 
3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle 35x30cm kokoiseksi levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota 2 tuntia
4. Painele leipään koloja. Sivele leivälle reilusti oliiviöljyä, ripottele pinnalle merisuolaa ja rosmariinia. paista 200-asteessa 30-35 minuuttia. Levitä lämpimän leivän pinnalle vielä oliiviöljyä. 
5. Leikkaa paloiksi ja tarjoa saman päivän aikana

Valmistusaika: 20 min + kohottaminen 10+ 2 h ja paistaminen 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti