ROSMARIINIFOCACCIA
11 dl durum-vehnäjauhoja
1 rkl merisuolaa
1/2 pkt hiivaa
5 dl vettä
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
2 oksaa rosmariinia
*
oliiviöljyä
merisuolaa
rosmariinia
1. Hienonna rosmariini. Mittaa jauhot yleiskoneen kulhoon. Hienonna merisuola morttelissa. Lisää suola ja rosmariinii jauhoihin. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja kaada vesi-hiivaseos kuoppaan, sekoita. Lisää taikinaan oliiviöljyä ja viiniä pienissä osissa. koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia
2. Peitä taikina muovikelmulla ja siirrä jääkaappiin yön
3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle 35x30cm kokoiseksi levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota 2 tuntia
4. Painele leipään koloja. Sivele leivälle reilusti oliiviöljyä, ripottele pinnalle merisuolaa ja rosmariinia. paista 200-asteessa 30-35 minuuttia. Levitä lämpimän leivän pinnalle vielä oliiviöljyä.
5. Leikkaa paloiksi ja tarjoa saman päivän aikana
Valmistusaika: 20 min + kohottaminen 10+ 2 h ja paistaminen 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti