SITRUS-VALKOSUKLAAMOUSSE JA PRALIINIA
mousse:
100g valkosuklaata
sitruuna
2 kananmunanvalkuaista
2 rkl hienoa sokeria
3 dl kuohukermaa
praliini:
1 rkl rypsiöljyä
1 dl mantelilastua
(tai kokonaisia manteleita)
1 dl (saksan)pähkinöitä
1 dl hienoa sokeria
1. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Pese sitruuna, raasta sitruunankuori ja purista mehu
2. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi (käytä keltuaiset vaikkaa munakkaaseen)
3. Mittaa kuohukerma, sokeri ja sitruunankuori toiseen kulhoon, vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sitruunanmehu ja jatka vatkamaista kunnes vaahto on jähmeämpää. Sekoita sula valkosuklaa mukaan. Kääntele lopuksi sekaan valkuaisvaahto
4. Jaa mousse tarjouluastioihin, peitä kelmulla ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin
5. Valmista praliini. Öljyä leivinpaperi. Sekoita pähkinät, mantelit ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri sulaa, ja alkaa muuttua kauniin ruskeaksi. Varo, ettet polta seosta tai itseäsi
6. Nosta kattila liedeltä ja levitä seos leivinpaperille ohueksi levyksi. Anna jäähtyä täysin ja murskaa praliini veistellä pienemäksi. Tarjoile moussen lisänä
Valmistusaika: 45 minuuttia + tekeytyminen 2 tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti