sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Avolasagne

Tässä taannoin lueskelin kotiin kerääntyneitä ruokalehtiä ja revin talteen mieluisat reseptit. Torstaina pohdin tulevan viikonlopun ruokia ja muistin reseptinipun. Kaikki tallettamani oli edelleen mieluista, mutta kokeiluun päätyi avolasagne. Idea Glorian Ruoka&Viinistä, makumaailma omani. Nautimme lasagnen yrittäjän kanssa pääruokana, annoksesta jäi vielä reilu lounas yrittäjälle.


RIISTA-SIENILASAGNE
(pääruoka kolmelle)

6 tuorepastalevyä
240g riistakäristyslihaa (pakaste)
kuivattuja suppilovahveroita
keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria
1 1/2 dl kermaa
pallo mozzarellaa
rucolaa
rypsiöjyä, voita
parmesaaania

1. Sulata käristeliha. Liota sienet
2. Laita vesi kiehumaan
3. Kuori ja viipaloi sipulit. Puolita kirsikkatomaatit. Ota 1 dl sienten liotuslientä talteen. Hienonna sieniä hieman
4. Paista käristelihaa viitisen minuuttia rypsiöljyssä, lisää sipulit ja sienet ja nokare voita ja jatka paistamista toiset viisi minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla
5. Lisää suppilovahveroiden liotusliemi, kerma ja kirsikkatomaatit. Anna kiehua hiljaa nelisen minuuttia
6. Mausta pastankeitinvesi suolalla ja laita pasta kiehumaan. Keitä 4 min (tai paketin ohjeen mukaan) Valuta ja lisää loraus oliiviöljyä, jotta pastalevyt pysyvät irtonaisina
7. Kokoa annokset; kasaa vuorotellen kastiketta ja pastaa. Revi mozzarellapallosta nokareita ja ripottele pastan päälle. Viimeistele rucolalla, vastaraastetulla parmesaanilla ja mustapippurilla

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti