PORKKANAKAKKU-KÄÄRETORTTU
2 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
100g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
(1 tl kardemummaa - ei ollut, joten ei laitettu)
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
täyte:
100g huoneenlämpöistä voita
2 prk à 200g appelsiinituorejuustoa
5 dl tomusokeria
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi
2. Sekoita kuivat aineet ja kääntele ne vaahdon joukkoon
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200- asteessa 10-12 minuuttia. Kumoa taikina levy sokeroidun leivinpaperin päälle. Jäähdytä
4. Valmista täyte sekoittamalla voi, juusto ja tomusokeri tasaiseksi. Anna tasaantua kylmässä
5. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri rullaksi leivipaperin avulla. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa
Valmistusaika: 15 + 10 min + paistaminen 15 min + tekeytyminen 2h
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti