lauantai 19. marraskuuta 2016

Porkkanaa kakussa

Neititeini on siinä iässä, että kaverit ovat kaikkein tärkeimpiä eikä äidin seura niin kiinnosta. Onneksi leipominen sentään kiinnostaa, ainakin jos neiti valitsee ohjeen. Viime sunnuntaisen isänpäivän kunniaksi neiti pyyhki pölyt yleiskoneesta, jotta sai kääretorttutaikinaan riittävästi kuohkeutta. Tämä ohje on kopioitu Maku-lehdestä. Neiti  valitsi maustamattoman tuorejuuston tilalle appelsiinkinmakuisen juuston. Ohje onnistuu myös gluteenittomana, kuten kääretorut yleensäkin

PORKKANAKAKKU-KÄÄRETORTTU

2 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
100g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
(1 tl kardemummaa - ei ollut, joten ei laitettu)
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

täyte:
100g huoneenlämpöistä voita
2 prk à 200g appelsiinituorejuustoa
5 dl tomusokeria

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi
2. Sekoita kuivat aineet ja kääntele ne vaahdon joukkoon
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200- asteessa 10-12 minuuttia. Kumoa taikina levy sokeroidun leivinpaperin päälle. Jäähdytä
4. Valmista täyte sekoittamalla voi, juusto ja tomusokeri tasaiseksi. Anna tasaantua kylmässä
5. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri rullaksi leivipaperin avulla. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa

Valmistusaika: 15 + 10 min + paistaminen 15 min + tekeytyminen  2h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti