KALAKASVIS-CURRY
400g vaaleaa kalaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 cm pätkä inkivääriä
2 tl keltaista currytahnaa
keltainen paprika
2 pientä bataattia
1 dl vihreitä pitkiä papuja pätkittyinä (pakaste)
1 tlk kookosmaitoa
1 dl vettä
rypsiöljyä
tuoretta korianteria
1/2 dl mantelilastuja
*
basmatiriisiä
1. Kuori ja viipaloi sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet. Leikkaa chili pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri
2. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja kuutioi bataatti noin 1,5x1,5 cm kuutioiksi. Sulata pavut ja leikkaa 2 cm pätkiksi. Kuutioi kala (poista tarvittaessa nahka ja ruodot)
3. Lämmitä rypsiöljy wokissa. Lisää sipulit, inkivääri ja puolet chilistä. Paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää bataattikuutiot ja currytahna, jatka paistamista viitisen minuuttia välillä sekoitellen. Lisää vesi ja kookosmaito, laske levyn lämpötilaa ja anna hautua parikymmentä minuuttia tai kunnes bataatti on melkein kypsää
4. Nosta levyn lämpöä ja isää pavut, paprika ja kala ja tarvittaessa tilkka vettä, sekoita ja kypsennä vielä noin 5 minuuttia.
5. Paahda mantelilastut kuumalla, kuivalla pannulla
6. Viimeistele lopulla chilillä, mantelilastuilla ja tuoreella korianterilla
Valmistusaika: 45 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti