sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Kalaa ja kasviksia curryssa

Siirryin eilen aamulla rakentamaan viikonlopun ostoslistaa aamukahvin ja Hesarin jälkeen. Tavallisesti käymme viikonloppuostoksilla jo torstaina, nyt yrittäjä oli kiinni SKVL:n vuosikokoksen yhteydessä järjestetävässä näyttelyssä ja itsekin tein loppuviikosta pitkät työpäivät.  Aamulla pää löi kuitenkin tyhjää ja ostoslista aterioiden osalta jäi varsin vajaaksi. Listasin kuitenkin kaikenlaisia puutteita kaapeista, muun muassa currytahnaa. Kaupassa päädyin ostamaan kalaa, ja niin syntyi kalacurry. Kotona kalacurry täydentyi kasviksilla. Nyt mukana paprikaa, papuja ja bataattia, mutta muutkin kasvikset käyvät. Periaatteessa tämä toimisi kasviscurryna ilman kalaa tai kalacurryna ilman kasviksia. Keitin lisäkkeeksi riisiä, mutta sitä ei välttämättä tarvita

KALAKASVIS-CURRY

400g vaaleaa kalaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 cm pätkä  inkivääriä
2 tl keltaista currytahnaa
keltainen paprika
2 pientä bataattia
1 dl vihreitä pitkiä papuja pätkittyinä (pakaste)
1 tlk kookosmaitoa
1 dl vettä
rypsiöljyä
tuoretta korianteria
1/2 dl mantelilastuja
*
basmatiriisiä

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet. Leikkaa chili pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri
2. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja kuutioi bataatti noin 1,5x1,5 cm kuutioiksi. Sulata pavut ja leikkaa 2 cm pätkiksi. Kuutioi kala (poista tarvittaessa nahka ja ruodot)
3. Lämmitä rypsiöljy wokissa. Lisää sipulit, inkivääri ja puolet chilistä. Paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää bataattikuutiot ja currytahna, jatka paistamista viitisen minuuttia välillä sekoitellen. Lisää vesi ja kookosmaito, laske levyn lämpötilaa ja anna hautua parikymmentä minuuttia tai kunnes bataatti on melkein kypsää
4. Nosta levyn lämpöä ja isää pavut, paprika  ja kala ja tarvittaessa tilkka vettä, sekoita ja kypsennä vielä noin  5 minuuttia.
5. Paahda mantelilastut kuumalla, kuivalla pannulla
6. Viimeistele lopulla chilillä, mantelilastuilla ja tuoreella korianterilla

Valmistusaika: 45 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti