lauantai 26. marraskuuta 2016

Thanksgiving holiday in South-Carolina

Etelä-Carolinassa opiskeleva teini sai kutsun joukkuekaverinsa perheeseen Kiitospäivän viettoon.  Teinin lisäksi perhe kutsui muutkin ulkomaalaiset golffarit, eli paikalla on suomivahvistuksen lisäksi ainakin ruotsalainen, britti ja latvialainen. Tuliaisiksi tarkoitetut suomalaiset suklaat ovat edelleen jumissa New Yorkissa, jonkun paikallisen postilakon vuoksi. Ruokaa ja ohjelmaa on kuitenkin riittänyt. Keskiviikkona aterialla oli peuraa, jota nuoret pääsevät myös metsästämään.
Tex mex Venison Chili with cornbread
Peuraa ja maissileipää
Kiitospäivän jälkeinen aamu alkoi kalastuksella, ensin katkarapuja joelta syötiksi, minkä jälkeen merelle. Teini teki "Southern hat-trick" eli eteläisen hattutempun, saaliina kolmea eri kalalajia; kampela, taimen, ja kala , jota kutsuttiin vain "redfish" - punainen kala. Tänään aamu on alkanut metsästyksellä, odottelemme vielä tarkempia tietoja saaliista.

Kiitospäivän aterialle kokoontui perheen ja nuorten lisäksi sukulaisia, joista jokaisella oli oma tuomisensa aterialle. Aterian pääosassa oli tietenkin kalkkuna. Kalkkunan lisäksi tarjolla oli "stuffing" eli kalkkunan täytettä, jossa leipää, yrttejä ja omenaa,  "mac and cheese" eli juustomakaronia. Lisäksi ainakin perunamuusia, kastiketta ja  pähkinöillä kuorrutettua bataattivuokaa.


Jälkiruuaksi oli erilaisia piirakoita; kurpitsapiiras, kirsikkapiiras, pekaanipähkinäpiiras ja "mince meat pie" eli piiras jauhetusta lihasta, aikanaan piiraaseen oli käytetty lihaakin, nykyisin se tehdään pähkinöistä. Sekä vieraiden tuomia pikkuleipiä ja suklaata. Pekaanipähkinäpiiraan reseptin teini aikoo tuoda tuliaisena kotiin

With great gratitude for hosting our son! Hoping you life and coming Thanksgivings are filled with blessing and joy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti