perjantai 5. huhtikuuta 2013

Mökkibroileria

Vietimme Pääsiäisen perinteisesti mökillä. Pikkupakkanen ja täydeltä taivaalta paistanut aurinko mahdollistivat nuotiolla istuskelun. Tosin sen seurauksena(ko?) tämä viikko on mennyt flunssan merkeissä. Perheemme perinteisiin kuuluu lammasta intialaiseen tapaan. Tänä vuonna taisin keksiä toisen ruuan, joka pääsee perinteiden listalle. Sitruksinen broileripata valmistuu kuin itsekseen ja annoksesta riittää kuudelle aikuiselle ja muutamalle lapselle. Keitin lisukkeeksi riisiä, mutta lisäämällä padan kasvisten määrää riisin voi jättää poiskin, jolloin ateria on vähähiilihydraattinen. Teini totesi ruuan olevan autenttisen espanjalaista, hän kuvitteli itsensä pieneen espanjalaiskylään.

SITRUKSINEN BROILERIPATA

6 broilerin koipireittä
500g broilerin fileitä (tai minuuttipihvejä tai vastaavaa)
(tai pari kokonaista tipua)
2 isoa (makeaa) sipulia
6 valkosipulinkynttä
2 sellerin vartta
reilun kokoinen fenkoli
appelsiini
sitruuna
hunajaa
mustapippuria myllystä
suolaa
rypsiöljyä
vettä
persiljaa

1. Jaa koipireidet kahteen osaan nivelen kohdalta, koipi ja reisi erikseen. Poista halutessasi nahka. Jaa fileet pariin-kolmeen osaan
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi sellerit. Puolita fenkoli ja leikkaa viipaleiksi
3. Paista broilerin koipiin, reisiin ja fileisiin ruskea pinta, mausta suolalla ja pippurilla
4. Kuullota sipulit rypsiöljyssä. Lisää broilereiden sekaan. Raasta päälle sitruunan ja appelsiinin kuori. Leikkaa sitruunasta ja appelsiinista puolet viipaleiksi ja laita pataan. Lisää loraus hunajaa
5. Lisää selleri ja fenkoli sekä vettä siten, että ainekset melkein peittyvät. Hauduta hellalla noin tunti. Tarkista mausteet ja lisää tarjolle tuotaessa pataan sitrusten puolikkaiden mehu ja reilusti persiljaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti