sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Italialainen ilta


Eilinen illallinen rakentui italialaiseen tapaan. Alkuun antipastoja, pääruokana pinaatilla täytettyä broilerin rintaa ja jälkiruuaksi tiramisua, tällä kertaa kääretortun muodossa. Kaavailin ensin primi piattiksi sitruunarisottoa, mutta laiskuuttani jätin sen tekemättä, eikä enempää ruokaa olisi kaivattukaan. Jättämällä jälkiruuan pois myös hiilihydraattien määrä pysyy pienenä. Pääruuan lisäkkeeksi tein salaatin vuonankaalista, roomansalaatista ja basilikasta, mukana oli myös yksi varsi kevätsipulia. Salaatin täydensi klassinen ranskalainen kastike, sitruuna-vinaigretti, tällä kertaa dijonsinapilla maustettuna.


PINAATILLA TÄYTETyT BROILERINFILEET

4 broilerin rintafileetä 
paketti pakastepinaattia
(tuore pinaatti olisi parempaa)
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
n 50g mozzarellajuustoa
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää
4 viipaletta schwardwaldinkinkkua
vettä

1. Leikkaa broilerinfileet auki kuin kirja.  Laita avatut fileet työlaudalle ja peitä muovilla. Naputtele fileitä kevyesti  lihanuijalla  ohuemmiksi
2. Kuori ja hienonna sipulit
3. Kuullota sipulit rypsiöljyssä, lisää pinaatti ja anna paistua pari minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Nosta pannu pois levyltä ja murusta sekaan mozzarella, sekoita
4. Laita jokaiselle broilerinfileelle viipale kinkkua ja 1/4 pinaattiseoksesta. Käännä fileen reunat sisäänpäin ja pyöritä fileet rulliksi. Sulje tarvittaessa cocktailtikuilla
5. Paista rulliin paistinpannulla väri kauttaaltaan ja nosta rullat uunivuokaan. Kaada paistinpannulle loraus vettä, jotta saat kaikki maut talteen. Anna kiehahtaa ja kaada uunivuokaan. Nosta vuoka uuniin ja paista 175 asteessa kymmenisen minuuttia. Valele rullia kerran välillä sekä uunista oton jälkeen vuuan pohjalla olevalla liemellä. Laskemalla uunin lämpöä rullat voivat olla uunissa tovin pidempäänkin, eli antipastojen ajan. Pohjalla oleva neste pitää ne mehevinä

Itse broileri ei kaivannut lainkaan suolaa, sillä kinkku ja täyte ovat suolaisia ja paistoliemi maustaa broilerin pinnan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti