sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Sunnuntaiaamu

Sunnuntai valkeni aurinkoisena vähäunisen yön jälkeen. Teinin lento golfleirille lähti täysin epäinhimmilliseen aikaan. Kotona oleva perhe kuitenkin tarvitsi aamiaista ja mieluiten jotain erityistä pikkuneidin juhlapäivän vuoksi. Neiti oli erityisen onnellinen isoveljen lahjasta; jopo siirtyi hänen omistukseensa. Mikäs paremmin sopisi keväiseen aamiaiseen kuin parsa, parmankinkku ja hollandaise. Muistin taas kastikkeen valmistusta aloittaessani, että ostoslistalle pitää laittaa metallikulho, kattilan kanssa touhuaminen on hankalaa. Kananmunien valkuaiset käytin marenkeihin,  nekin sopivat pikkuneidin makuun.

HOLLANDAISE

3 kananmunaa
2 rkl vettä
1 tl omenaviinietikkaa
150g voita kuutioita
sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria myllystä

1. Keitä isossa kattilassa vesi hiljaa poreilevaksi
2. Sekoita munankeltuaiset, vesi ja viinietikka pienemmässä kattilassa
3. Nosta pienempi kattila isomman päälle, siten ettei pienemmän kattilan pohja osu veteen. Vatkaa munaseosta kunnes se sakenee. Nyt tähän meni noin 7 minuuttia. Nosta kattila  pois vesihauteesta ja vatkaa voi sekaan pieninä kuutioina. Mausta  sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla

3 kommenttia: