lauantai 6. huhtikuuta 2013

Keksitikkarit mökillä

Jotta todellisuus paljastuisi  (eli  meillä syödään hiilihydraatteja kuten ennenkin) tähän väliin on hyvä laittaa  pääsiäissunnuntain jälkiruoka, jolloin mummu ja pappa sekä pikkuveli poikineen ruokailivat mökillä. En ole koskaan innostunut trendeistä ja näissä kakku- tai keksitikkareissakin taidan olla aktiivisista ruokabloggareista  viimeinen. Kyseinen leivonnainen sopii kuitenkin hyvin mökkiolosuhteissa toteutettavaksi, varsinkin talvella, kun tikkarit sai terassille jähmettymään. Meidän mökkijääkaappiimme ei olisi mahtunut palleroita, eikä kuorrutettuja tikkareita jäähtymään. Ohje pohjautuu soveltaen GRV:n ohjeeseen. Annoksesta tulee 20 tikkaria.


KEKSITIKKARIT

paketti dominokeksejä
100g appelsiinituorejuustoa
*
tummaa suklaata (n. 100g)
valkoista suklaata (n. 50g)
nonparelleja
*
tikkuja
(nyt puolitettuja grillitikkuja)
*
hienoa sokeria tarjoiluastiaan

1. Irrota dominokekseistä sisus ja keksi erikseen. Sekoita vaalea sisus ja tuorejuusto tahnaksi
2. Laita keksit vahvaan muovipussiin ja naputtele lihanuijalla hienoksi muruksi. Sekoita keksimurut ja tahna käsin taikinaksi
3. Pyörittele taikina pieniksi palloiksi. Anna pallojen jähmettyä viileässä vähintään kaksi tuntia
4. Sulata suklaat ja kaada nonparellit lautaselle
5. Kaada hienoa  sokeria laakeaan kymmenisen senttimetriä korkeaan kuppiin
6. Kasta tikun pää sulaan suklaaseen ja paina palleroon. Pyöritä palleroa suklaassa, kunnes se on peittynyt suklaalla kauttaaltaan. Valuta liika suklaa pois  ja tökkää palleron tikku sokerikuppiin. Toista kunnes kaikki pallerot on pyöritelty tummassa tai vaaleassa suklaassa.

Minä tein aina pari tikkua kerrallaan ja vein terassille hetkeksi jäähtymään, tein toiset pari tikkua, pyörittelin aiemmat nonparelleissa tai lisäsin tipluja toisen värisellä suklaalla. Rytmin oppi tehdessä, riippuu olosuhteista (lämpötila yms). Taikinan ja  pallerot teki nopeasti, mutta kuorruttamiseen meni tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti