LOHTA MAROKKOLAISITTAIN
600g lohta (tai muuta kalaa)
2 porkkanaa
punainen paprika
1 kesäkurpitsa
1 punasipuli
2 salottisipulia
rypsiöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
(alkup ohjeen purkitetut kokonaiset tomaatit olisivat parempia?)
1 tl jauhettua inkivääriä
vettä
*
mausteseos:
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 viipaloitua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua juustokuminaa (eli jeeraa)
1 tl cayennepippuria
3 rkl hienonnettuja korianterinlehtiä
*
pinnalle:
korianterinlehtiä
1. Sekoita mausteseoksen aineet. Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi. Laita lohikuutiot mausteseokseen marinoitumaan vähintään tunniksi
2. Kuori ja suikaloi sipulit
3. Kuori porkkana ja leikkaa se tikuiksi. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa, ja leikkaa se suikaleiksi. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin kahtia, poista lusikalla siemenet ja viipaloi
4. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit, lisää porkkana, jatka paistamista viisi minuuttia, lisää paprika ja sekoita hyvin. Lisää inkivääri, sekoita ja anna inkiväärin sekoittua vihanneksiin ja öljyyn. Lisää tomaattimurska ja loraus vettä. Anna poreilla hiljakseen 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä
5. Lisää kesäkurpitsa, sekoita ja anna hautua pari minuuttia. Nosta lämpöä. Lisää lohi mausteineen, sekoita ja anna kiehahtaa, jotta lohi kypsyy
6. Ripottele pinnalle korianteria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti