sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Italialaisillan päätös

Lauantaisen italialaisillan päätti tiramisu, kääretortun muodossa. Ohje on mukailtu Kotijakeittiö-lehden numerosta 3/13. Seurasin muuten ohjetta, mutta tein täytteen samoin kun tavallisesti omassa tiramisussani. Koska käytin kokonaisen purkin mascarponea ja 2 1/2 dl purkin creme vanillaa, otin osan  täytteestä sivuun ja sekoitin joukkoon lemon curdia. Välillä ajattelin laittaa tämän lemon curd-täytteen kääretortun väliin, mutta se odotteli päivän ja pääsi banaanikinuskimuffinien päällysteeksi.


TIRAMISUKÄÄRETORTTU

torttu:
4 kananmunaa
1 dl ruokokidesokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl espressopikakahvijauhetta
*
täyte:
2 dl creme vanillaa
2 dl mascarpone(tai muuta tuore-)juustoa
3 rkl Amaretto Di Saronno likööriä
1 liivatelehti
*
25 g tummaa suklaata raastettuna

1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa 5-7  minuuttia
2. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Laita päälle kostutettu leivinliina ja irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä
3. Vaahdota creme vanilla, sekoita mukaan mascarpone
4. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Lämmitä amaretto ja liuota liivate siihen. Sekoita amaretto-liivate juustoseokseen. Anna jähmettyä hetki
5. Levitä täyte torttulevylle ja levitä raastettu suklaa päälle. Rullaa tortuksi. Anna  tekeytyä kylmässä

1 kommentti: