Arkikeittojen listaa on mukava täydentää uusilla mauilla. Eikä haittaa vaikka keiton ainekset löytyvät kotoa tai lähikaupasta ja keitto valmistuu nopeasti. Olen tehnyt vietnamilaista pho-keittoa ennenkin, mutta Hesarin ruokatorstain resepti oli vähän erilainen, joten se pääsi kokeiluun. Arkikeitossa korvaan ohjeen naudanpaistin paistijauhelihalla. Teini ja perheen isä tekivät ruokaostokset. Ohjeen mungpavun idut aiheuttivat heille vähän päänvaivaa. Kumpikin oletti kyseessä olevan kirjoitusvirheen ja kummastui kovasti kun vihanneshyllyltä löytyi ostoslistan mukaista tavaraa. Riisinuudelit olisivat olleet oikea valinta, mutta käytin kotoa olleita munanuudeleita. Keittoa lämmitettiin meillä viikon varrella pariin kertaan, jos näin käy, voi keiton jättää ilman nuudeleita ja lisätä niitä sitten lämmitettäessä. Lisäämällä keittoon suikaloitua kaalia tai pinaattia ja jättämällä nuudelit pois saa vähähiilihydraattisen keiton.
PHO-KEITTO
1 1/2 l lihalientä
(mieluiten itsekeitettyä, nyt valmista)
6 neilikkaa
2 kanelitankoa
6 tähtianista
muutama kokonainen mustapippuri
4 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
300g naudan paistijauhelihaa
rypsiöljyä
300g munanuudeleita
6 kevätsipulia
2 punaista chiliä
3 dl mungpavun ituja
*
tuoretta korianteria
1. Laita kattilaan lihaliemi, neilikat, kanelitangot, tähtianikset, mustapippurit sekä soijakastike ja kalakastike. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 30 minuuttia
2. Ruskista jauheliha rypsiöljyssä
3. Kaada liemi siivilän läpi toiseen . Lisää jauheliha ja munanuudelit, sekoita. Keitä kolmisen minuuttia
4. Suikaloi tällä välin kevätsipulit ja chilit. Huuhtele idut
5. Sekoita kevätsipulit, chili ja idut keittoon, kiehauta
6. Nosta keittoa kulhoihin ja viimeistele korianterilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti