sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Suppilovahveroita ja perunaa

Vaikka teinin toivomuksesta olemme karsineet, varsinkin nopeita, hiilihydraatteja ruokavaliosta, perunasta en pysty luopumaan. Se on yksi monipuolisemmista aineista  taipuen niin arkeen kuin juhlaan. Tämän päiväinen ateria rakentui lohen ympärille. Jotenkin mieli teki piparjuurilohta. Lohen ohje muokkautuu jokaisella kerralla. Nyt keitin sitruunanmehusta, raastetusta kuoresta, raastetusta piparjuuresta ja valkosipulinkynsistä seoksen, jota sekoitin lorauksen oliiviöljyä.  Valelin tällä seoksella lohia kypsymisen aikana. Ei sille mitään voi, että lohen kanssa sopii peruna. Parhaiten suomalainen vasta nostettu varhaisperuna. Koska viljelijät vasta auraavat (!) perunapeltojaan, ei varhaisperunasta voi kuin haaveilla. Jotain muuta siis tarvittiin. Ohje jalostui tehdessä ja lopputulos on varsin maukas. Jos perunoita jää, kuten meillä, ne voi käyttää suomalaiseen versioon tortilla de españolasta. Nyt käytin kuivattuja suppilovahveroita, mutta myös kanttarellit tai korvasienet sopivat hyvin perunan kanssa.

YRTTISET SUPPILOVAHVEROPERUNAT

5 isoa kiinteää perunaa
1 dl kuivattuja suppilovahveroita
(vettä sienten liottamiseen)
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 oksaa timjamia
rypsiöljyä, voita
suolaa, mustapippuria

1. Laita sienet veteen likoamaan pari tuntia aiemmin
2. Kuutioi perunat noin 0,5-1,0 cm kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna timjami
3. Keitä perunakuutioita 10 minuuttia, huuhtele kuutiot kylmällä vedellä ja kuivaa
4. Purista lionneista sienistä liika vesi pois ja hienonna sienet
5. Lämmitä paistinpannu, lisää loraus rypsiöljyä ja nokare voita. Lisää sipulit ja timjami, anna kuullottua, lisää perunakuutiot ja sienet. Paista välillä sekoitellen 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti