sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Hiilihydraateista ja lehtikaalista

Teinin tavoitteena on saada sixback kesään mennessä, enkä tarkoita sitä kaupasta kotiin kannettavaa . Tavoitteen vuoksi hän pyysi äitiä kiinnittämään erityistä huomiota aterioiden ravintosisältöihin. Keskimäärin viikon aikana meillä syödään varsin terveellistä kotiruokaa, mutta nyt pitäisi vielä karsia turhia hiilihydraatteja. Minusta ruoka on ensisijaisesti nautinto ja ei ole pahitteeksi jos se vielä sattuu sisältämään jotain terveellistä. En siis ole kovin innostunut, mutta jotta teini ei sortuisi pelkkiin proteiinipirtelöihin äidinkin on pakko osallistua. Olen myös  kuullut, että muutkin harrastavat hiilihydraattien karsimista. Kokonaan ei meillä hiilihydraateista luovuta, mutta katson entistä enemmän, että ruokiin päätyy runsaasti kuituja sisältäviä hyviä hiilihydraatteja. Katsotaan mitä saan aikaiseksi. Tähän saumaan sopi hyvin terveysvihannes, lehtikaalin kokeileminen. Lehtikaalissa on runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita ja kasvikseksi runsaasti proteiineja. Haudutin lehtikaalin paahtopaistin ja grillatun parsan seuraksi. 

HAUDUTETTUA LEHTIKAALIA

1 l lehtikaalia
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 viipale parmankinkkua
1 tl rypsiöljyä
8 kirsikkatomaattia
n. 2 1/2 dl vettä
2 rkl ruokakermaa (7%)
ripaus muskottipähkinää

1. Irrota lehtikaalista lehtiruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutio kinkku
2. Lämmitä paistinpannu. Paahda parmankinkkua minuutti, lisää rypsiöljy ja sipulit. Sekoittele pari minuuttia ja lisää kaali. Sekoita hyvin ja lisää 1/2 dl vettä. Anna kiehahtaa ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit. Lisää 1 dl vettä 
3. Laita kansi päälle ja hauduta noin puoli tuntia, älä päästä seosta kuivumaan, vaan lisää tarvittaessa vettä
4. Lisää kerma ja ripaus muskottipähkinää, sekoita, anna kiehahtaa  ja nosta tarjolle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti