sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Kisaviikonloppu

Tulimme eilen yrittäjän kanssa päiväkävelyltä kotiin, kun naapurin eläkeläisrouva raotti oveaan ja muistutti yrittäjää tämänpäiväisista formuloista. Kisa alkaisi kello 14. Yrittäjä lupasi tuoda kahvin kanssa syötävää. Koska olin paikalla ja kuulin, kahvileivän toteuttaminen jäi minulle. Riskinä oli, ettei yrittäjä olisi löytänyt pakastimesta mitään  (on siellä, omenapiirakkaa ja omenamuffinsseja)  ja olisi käynyt  lähikaupan pullahyllyllä. Aamulla tein pienen pullataikinan  nousemaan. Pullaa tulee leivottua ihan liian harvoin, ja silti se on joka kerta älyttömän hyvää, kuten nämä sitruunapuustit tai nämä suolakaramellipullat. Puusteja tein tänäänkin, vietetäänhän lokakuun alussa virallista puustipäivää. Minun puustini saivat täytteeksi kinuskia ja puolukoita. Ja jälleen kerran pulla oli älyttömän hyvää!

PUOLUKKA-KINUSKIPUUSTIT
(12 puustia)

*
n. 1/2 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
(saa valmiina kaupasta tai keittele itse)
4 dl puolukoita
*
kananmuna
*
tomusokeria

1. Valmista pullataikina ohjeen mukaan. Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi
2. Levitä kinuski pullalevyn päälle. Ripottele puolukat pinnalla ja kääri levy rullalle. Leikkaa  rulla kahteentoista palaan. Nosta palat leivinpaperoiduille uunipelleille. Laita leivinliina päälle ja anna puustien kohoa puolisen tuntia
3. Voitele kohonnet puustit kananmunalla ja paista 175-asteessa (kiertoilmauuni) n 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja siivilöi pinnalle tomusokeria

Valmistusaika: 30 min + taikinan kohottaminen 30 + 30 min + pullien paistaminen 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti