lauantai 1. syyskuuta 2018

Pikainen pasta

Kesäloman vaihtuessa tavalliseen arkeen nopeasti valmistuvien aterioiden ohjeet ovat tarpeen. Varsinkin jos mukana on jotain uutta. Tuoreen Maku-lehden pastaohjeet taidan keitellä läpi. Tavallisia, arkisiakin raaka-aineita, lisänä kuitenkin jotain mielenkiintoista. Perjantaina yhdistimme herneitä ja pekonia. Näin kesällä tuoreita herneitä. Talvella voi käyttää pakasteherneitä, jolloin hellan ääressä tarvitsee seisoa vielä vähemmän.


PEKONI-HERNEPASTA
(kolmelle)

1 pkt pekonia
2 valkosipulinkynttä
200g tuoreita herneitä silvittynä
1 prk ranskankermaa
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
(ohjeessa minttua, sitä ei nyt ollut)
suolaa, mustapippuria
*
fettucine tai tagliatelle tuorepastaa

1. Levitä pekonit leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteessa 15 minuuttia, kunnes pekonit ovat rapeita. Nosta talouspaperin päälle valumaan
2. Silvi herneet
3. Kuori ja hienonna valkosipulit
4. Laita pasta kiehumaan
5. Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa. Lisää valkosipuli, herneet (jos käytät pakasteherneitä lisää ne vasta valkosipulinkuullotuksen jälkeen yhdessä ranskankerman kanssa) ja ruokalusikallinen timjamia. Paista sekoitellen miedolla lämmöllä kunnes herneet ovat kypsiä (pari minuuttia) Lisää ranskankerma ja loppu timjami, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää desi pastan keitinvettä ja nostele pastat kastikkeen sekaan. Sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla
6. Annostele pasta lautasille ja tarjoile murustetun pekonin ja parmesaanin kanssa

(rkl timjamia = hienonnettu timjami ilmavasti mitassa)

Valmistusaika: 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti