TORTA DI MELE AL BURRO eli italialainen omenakakku
500g kuorittua omenaa, siemenkota poistettuna
130g voita
3 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 kananmunan keltuainen
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
2. Valmistele omenat. Kuori, poista siemenkota ja viipaloi. Sulata voi pasitinpannulla. Ota 1 desi voita talteen. Paista omenoita miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia tai kunnes ne vähän pehmenevät. Anna jäähtyä
3. Vaahdota kananmunat, keltuaiset sekä sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele sekaan vehnäjauhot, leivinjauhe sekä suola vuorotellen talteenotetun voin kanssa. Kääntele lopuksi sekaan omenat sekä niiden paistimisessa käytetty voi. Kaada taikina vuokaan. Paista alatasolla 180-asteessa noin 40 minuuttia
4. Anna kakun jäähtyä ja tekeytyä jääkaapissa mileuiten yön yli, tai vähintään 2 tuntia. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoile kakku kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Valmistusaika: 15 min + paistaminen 50 min + tekeytyminen 2 h
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti