tiistai 18. syyskuuta 2018

Torta di mele al burro

Hyvänä omenavuonna tulee käytyä läpi kaikki omat, tutut omenareseptit, joten vaihtelun kannalta uusi tuttavuus on mukava. Varsinkin kun kyseessä on perin helppo ohje, jota vielä lisäksi kehutaan erinomaiseksi usealla taholla. Pitihän tuota kokeilla. Rakkaat työkaverini saavat olla makutuomareita. Teinineiti jo yhden viipaleen illalla nautiskelikin. Ohje Maku-lehdestä, mutta taitaa olla perinteinen italialainen ohje.


TORTA DI MELE AL BURRO eli italialainen omenakakku

500g kuorittua omenaa, siemenkota poistettuna
130g voita
3 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 kananmunan keltuainen
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta

1. Rutista leivinpaperi palloksi ja levitä noin 20 senttimetrin irtopohjavuokaan
2. Valmistele omenat. Kuori, poista siemenkota ja viipaloi. Sulata voi pasitinpannulla. Ota 1 desi voita talteen. Paista omenoita miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia tai kunnes ne vähän pehmenevät. Anna jäähtyä
3. Vaahdota kananmunat, keltuaiset sekä sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele sekaan vehnäjauhot, leivinjauhe sekä suola vuorotellen talteenotetun voin kanssa. Kääntele lopuksi sekaan omenat  sekä niiden paistimisessa käytetty voi. Kaada taikina vuokaan. Paista alatasolla 180-asteessa noin 40 minuuttia
4. Anna kakun jäähtyä ja tekeytyä jääkaapissa mileuiten yön yli, tai vähintään 2 tuntia. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoile kakku kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. 

Valmistusaika: 15 min + paistaminen 50 min + tekeytyminen 2 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti