sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Sipulin hienontamista

Teinineiti aloitti elokuussa Perhossa ravintola-alan opinnot. Ensimmäisellä keittiötunnilla pilkottiin sipulia, ja vähän sormeakin. Tänäänkin pilkottiin sipulia. Teinineiti näytti miten pilkkominen sujuu ja samalla viipaloimme useamman sipulin kuullottamista varten. Ruokana  perunamuusia, jauhelihapihvit ja karamellisoitua sipulia. Karamellisoidun sipulin valmistamiseen tarvitaan aikaa noin tunti ja vähän kärsivällisyyttä, sillä lopputulos palkitsee. Pannullinen ohueksi viipaloitua sipulia tuntuu suurelta määrältä ja ensimmäisen kymmenen minuutin aikana ei tunnu tapahtuvan mitään. Kunnes sipuli antautuu, painuu kasaan ja saa pikkuhiljaa väriä. 


KARAMELLISOITU SIPULI

4 isoa sipulia
pari oksaa timjamia
nokare voita, loraus rypsiöljyä

1. Halkaise sipuli, poista kuori, ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi
2. Kuumenna paistinpannu, mieluiten valurautainen. Lisää nokare voita ja loraus rypsiöljyä. Kun voi kuplii, lisää sipulit. Paista kymmenisen minuuttia sipuleita välillä käännellen kunnes sipulit muuttuvat kuultaviksi
3. Lisää timjaminlehdet ja käännä levy pienimmälle. Jatka paistamista vajaa tunti sipuleita välillä käännellen
4. Tarjoile jauhelihapihvien päällä, tai hampurilaisen täytteenä, tai munakkaassa, tai piiraassa, tai...

Valmistusaika:  1 h 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti