keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Chicken wings

Lupasin teinineidille valmistaa broilerinsiipiä viikonloppuna. Mentiin jo sunnuntaissa, kun neiti kyseli lupauksen perään. Tiedossa oli kaikenlaista puuhastelua pihalla, joten pikainen kauppareissu ja reilu oikaisu siipien maustamisessa. Käytin siis lähikaupasta löytyvää valmista Chicken wings-kastiketta. Hyllyssä taisi olla neljä eri brändiä. Päädyin Siipiweikkojen medium-tuliseen kastikkeeseen. Yhden ravintolakokemuksen myötä tiesin senkin olevan minulle liian tulista, joten käytin kastiketta varsin varovaisesti ja senkin laimensin googlaamalla löydetyn ohjeen myötä desillä sulatettua voita. Lisäksi sinihomejuustodippi ja kasviksia. Tulisemmasta pitävä ei laimenna kastiketta ja käyttää sitä muutenkin reilummin. Tälläkin tavalla siivissä oli mukava polte, ne eivät kuitenkaan uineet kastikkeessa, joten syöminenkin oli helpompaa.

CHICKEN WINGS


1kg broilerin maustamattomia siipipaloja
Hot wings- kastiketta
1 dl sulatettua voita
*
porkkanoita
lehtiselleriä
kurkkua
*
1 prk kermaviiliä
nippu ruohosipulia
100g sinihomejuustoa

1. Sekoita sinihomejuusto kermaviiliin (sauvasekoittimella), hienonna ruohosipuli ja lisää seokseen. Anna maustua jääkaapissa. Sekoita 3 dl siipikastiketta ja sulatettu voi
2. Kaada broilerinsiivet kulhoon, lisää desi siipikastike-voiseosta ja sekoita uudelleen. Anna maustua tunti
3. Levitä siivet kahdelle uunipellille. Paista 200-asteessa 20 minuuttia. Käännä siivet ja sivele siipikastike-voiseoksella. Nosta uunin lämpö 225 ja paista vielä vartti
4. Siipien kypsyessä valmistele kasvikset. Kuori porkkanat ja suikaloi, suikaloi selleri ja kurkku
6. Kumoa siivet kulhoon ja lisää desi kastike-voiseosta, sekoita. Kaada loppu kastike kuppiin
7. Tarjoile siivet vihannesten, homejuustodipin ja siipikastikkeen kanssa

Valmistusaika: 45 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti