tiistai 20. huhtikuuta 2010

Suklaa- ja pähkinähippuja

Aikuisena olemisessa on se hyvä puoli (monen muun mukavan asian lisäksi), ettei tarvitse pyydellä lupia, kun haluaa syödä jotain makeaa. Tavallinen suklaapatukka ei nyt riittänyt vaan piti saada jotain todella hyvää. Mieleen muistuivat yrittäjän entisen työkaverin Markin suklaahippuiset cookiet eli eikun kaivamaan rasvatahraista paperilappusta jostain. Löytyihän se melkein sieltä mistä oletinkin. Kirjoitan reseptin alkuperäisessä muodossa. Suolan voi jättää pois, jos käyttää tavallista (vähä)suolaista voita. Mitat kääntyvät Suomeen suurinpiirtein näin, kuppi=240ml ja 375 fahrenheit = 190 celciusta.

MARK`S TOLLHOUSE CHOCOLATE CHIP COOKIES
like Mark´s mom made

2 1/4 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
1 cup butter, softened
3/4 cup granulated sugar
3/4 cup packed brown sugar
1 teaspoon vanilla extract *)
2 large eggs
2 cups chopped Fazer dark chocolate
1 cup chopped nuts

1. Combine flour, baking soda (and salt) in small bowl. Beat butter granulated sugar, brown sugar and vanilla extract in larger mixer bowl until creamy. Add eggs, one at a time, beating well after each addition. Gradually beat in flour mixture. Stir in morsels and nuts
2. Preheat oven to 375 F (=190 C)
3. Drop by rounded tablespoon onto baking sheets. Bake for 9 to 11 minutes or until golden brown. Cool on baking sheets for 2 minutes; remove to wire racks to cool completely

*) Käytin itsetekemääni vaniljasokeria 2 tl



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti