sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Keväisen raikasta

Ajatus oli aloittaa tänään grillikausi ulkona. Aurinko meni kuitenkin pilveen ja terassilla tuntui viileältä, joten broilerinkoivet päätyivät uuningrilliin. Lisänä tarjoiltiin riisiä, limeaiolia sekä vihannessalsaa. Salsaan käyvät persikat, melonit, kurkku, tomaatti, paprikat eli makuja voi kasata mielensä mukaan. Lisää variaatioita saa mausteita ja yrttejä vaihtelemalla. Tällä kertaa salsa rakentui avokadon ympärille. Lauantain fajitaksia varten hankittuja paprikoitakin oli vielä sopivasti jäljellä.


AVOKADOSALSA

1 kypsä avokado
1 tomaatti
10cm pala kurkkua
pala keltaista paprikaa
pala punaista paprikaa
1/2 punasipulia
1 valkosipulinkynsi
limetin mehua
mustapippuria, suolaa
oliiviöljyä

1. Halkaise avokado ja poista kivi, kuori ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori kurkku. Poista tomaateista kanta. Leikkaa kaikki vihannekset kuutioiksi. Yhdistä aineet kulhossa
2. Purista päälle limetin mehua. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada sekaan pari rkl oliiviöljyä. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran. Tarjoa grilliruuan lisäkkeenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti