sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Avokadon kaveri

Teinin päivä oli jo ohjelmoitu täyteen golfin sääntökoulutusta, kun hän aamulla silmät avatessaan aurinkoisesta ilmasta innostuneena halusi rangelle. Golfin ulkokausi on siten avattu. Teini ja yrittäjä olivat siis jo olleet liikkeellä kauan, kun istuin pikkuneidin kanssa aamiaispöytään. Kaupassa oli harvinaisen hyviä avokadoja. Eilen valmistui fajitaksille guacamole ja ilta-aterialle avokadot pääsevät salaattiin. Aamiaisella nautimme katkarapuavokadoja aiolin kera. Majoneesin valmistus on nopeaa ja helppoa, ja maku aivan toinen kuin kaupan putkiloissa. Käytän kyllä niitäkin, vähän tuunaillen.


KOTITEKOINEN MAJONEESI

2 keltuaista
2 tl dijonsinappia
5 dl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus cayennepippuria

***
valkosipulinkynsi

1. Erottele keltuaiset kulhoon, lisää sinappia. Sekoita sauvasekoittimella.
2. Lisää rypsiöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.Lisää suola ja caynnepippuri
3. Majoneesin voi maustaa mieleisekseen. Aiolia varten kuori ja hienonna valkosipulin kynsi ja sekoita majoneesiin. Anna maustua hetki jääkaapissa

Majoneesi onnistuu parhaiten kaikkien aineiden ollessa huoneenlämpöisiä. Sauvasekoitinta/ sähkövatkainta käyttäessä voi käyttää kananmunat kokonaisina, mutta käsin vatkatessa onnistuu parhaiten pelkillä keltuaisilla. Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti