maanantai 5. huhtikuuta 2010

Alppiruokaa

Kiirastorstain ilta-ateria oli yksinkertainen, perinteisesti talven afterski- maailmaan kuuluva. Mökillä juustofondue valmistuu usein juuri pääsiäisen aikaan. Mukaan sopivat kaikki kovat, rasvaiset juustot. Perinteinen on yhdistelmä emmental-gruyere. Lisäkkeet ovat vapaasti valittavissa, pelkistetyimmillään leipä riittää.

JUUSTOFONDUE

2 valkosipulinkynttä
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
250g emmentalia
250g gruyerea
(2tl maissisuurustetta)
muskottia, cayennepippuria

vaaleaa päivän vanhaa leipää
kukkakaalia
herkkusieniä

1. Kuori ja halkaise valkosipuli. Raasta juustot
2. Kuutioi leipä n 2x2 cm kuutioiksi, nypi kukkakaali nupuiksi ja puhdista herkkusienet (isot voi puolittaa)
3. Sivel valkopulin kynnellä fonduepata kauttaaltaan, jätä kynnet pataan. Lisää viini ja anna lämmitä. Lisää juustoraaste muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Suurusta tarvittaessa. Mausta.
4. Pidä pata lämpimänä ja dippaa lisäkkeitä kuumaan juustoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti