tiistai 27. huhtikuuta 2010

Mökkievästä

Mökillä ollessa, kaukana kaupungin kiireestä on mukava kokkailla kaikessa rauhassa. Lyhyenä viikonloppuna, perjantai-iltana, kuitenkin turvaudumme kaupungissa valmistettuun ruokaan ja vain lämmitämme sen. Tällä kertaa (kuten usein muulloinkin) mukana oli kaksi piirakkaa, toisessa täytteenä kinkkua ja toisessa katkarapuja. Koska leipominen tapahtui keskellä työviikkoa käytin Pirkan valmista piirakkataikinaa. Vuokina foliovuuat, jotka sopivat hyvin mökkilietemme uuniin. Piirakoiden lisänä tarjottiin vihreää salaattia, jossa erilaisia salaatteja (frisee,vuonankaali,rucola) sekä basilikaa ja tomaattia.


KINKKUPIIRAKKA

200g piirakkataikinaa

1/2 purjoa (valkoinen osa)
1 paprika
250g palvikinkkua
2 kananmunaa
2 1/2 dl maitoa
suolaa, mustapippuria, cayennepippuria
juustoraastetta

1. Kauli piirakkataikina leivinpaperin päällä vuuan kokoiseksi, laita vuokaan.
2. Halkaise ja huuhtele purjo, leikkaa viipaleiksi. Kuutoioi paprika ja kinkku. Sekoita täytteen aineet ja kaada kaulitun taikinan päälle
3. Sekoita munat ja maito hyvin, mausta. Kaada piirakkavuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.
4. Paista 200-asteessa n 30 minuuttia


KATKARAPUPIIRAKKA

200g piirakkataikinaa

1/2 purjoa (vihreä osa)
2 valkosipulinkynttä
400g pakastekatkarapuja
pikku rasia fetakuutioita & aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
2 kananmunaa
2 1/2 dl maitoa
suolaa, mustapippuria
juustoraastetta

1. Sulata katkaravut ja kaada fetakuutiot öljyineen päälle
2. Kauli piirakkataikina leivinpaperin päällä vuuan kokoiseksi ja laita vuokaan
3. Halkaise ja huuhdo purjo, viipaloi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Sekoita jäähtyneet sipulit katkarapujen ja fetan sekaan. Kaada taikinan päälle piirakkavuokaa
4. Sekoita munat ja maito hyvin, mausta. Kaada vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta
5. Paista 200-asteessa n 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti