perjantai 30. huhtikuuta 2010

Vappuruokaa

Perheemme parsaviikko jatkuu. Vappuaaton alkupalana tarjoiltiin keitettyä valkoista parsaa hollandaise-kastikkeen ja parmankinkun kanssa. Vihreä parsa kuuluu keväällä ja alkukesällä ruokavalioomme säännöllisesti, vähintään kerran viikossa. Yleensä se grillataan, joko yksinään tai muiden lisäkkeiden kanssa. Valkoinen parsa vaatii pidemmän kypsennyksen, joten se ei ole omiaan grilliin. Sen makukin on liian "hienostunut", grillaus peittäisi ominaismaun. Perinteisesti valkoinen parsa keitetään ja tarjotaan voisulan, hollandaisekastikkeen tai kananmunahakkeluksen kanssa. Sunnuntaille suunnittelin valkoista parsaa, bearnaisen ja grillatun naudan ulkofileen kanssa.


VALKOISTA PARSAA
KERA HOLLAIDAISE-KASTIKKEEN JA PARMANKINKUN

nippu valkoista parsaa
***
2 keltuaista
2 rkl vettä
200g voita
2 tl sitruunanmehua
**
parmankinkkua
**
basilikan lehtiä

1. Kuori parsat, leikkaa tyvestä puinen osa pois. Jos teet tämän etukäteen, säilytä parsat kylmässä vedessä
2. Parsa keitetään mieluiten erityisessä kapeassa, korkeassa parsakattilassa, nuput vedenpinnan yläpuolella. Pieniin määriin käy myös laakea paistokasari
3. Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suolaa. Laita parsat parsakattilaan, nuput ylöspäin, vettä juuri nuppujen alareunaan. Keitä hiljaa poreillen 5-10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esim haarukalla. Tuntuma saa olla al dente, ylikypsä parsa ei ole hyvää! Kaada vesi pois ja kääri parsat pyyhkeeseen
4. Tällä välin olet valmistanut hollandaise-kastikkeen ohjeen mukaan
5. Kasaa annokset ja nauti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti