lauantai 17. huhtikuuta 2010

Metsänmakuja


Jauheliha on lapsiperheessä hyvä raaka-aine. Siitä saa nopeasti ruokaa ja erilaisilla mausteilla saa vaihtelua. Kestosuosikkeja ovat jauhelihapihvit. Nyt jauhelihataikina sai mausteeksi kuivattuja suppilovahveroita ja muotokin oli pitkulainen. Kutsuttakoon vaikka kepakoiksi.



JAUHELIHAKEPAKOT

800g naudanjauhelihaa
3 rkl kuivattuja suppilovahveroita murskattuna
loraus ruokakermaa
2 rkl ranskankermaa (purkinpohja jääkaapista)
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
2 rkl timjamia hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
hiven cayennepippuria
1 kananmuna

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne ja timjami rypsiöljyssä
2. Kaada suppilovahverorouhe astiaan ja lisää kermaa pienissä erissä kunnes kerma ei enää imeydy suppilovahveroihin (lisäsin myös ranskankermapurkin jämät)
3. Lisää jauheliha, kuullotetut sipulit ja timjami astiaan ja sekoita. Riko astiaan kananmuna, mausta ja sekoita. Muotoile puisen varrastikun ympärille kepakoiksi ja paista 200-asteisessa uunissa n 20 minuuttia. Annoksesta tuli 15 kepakkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti