lauantai 4. tammikuuta 2014

Ankkaa

Jouluruusut aloittelevat kukintaansa ja lasitetun terassin kahdesta rosmariinista keskellä terassia pöydällä oleva on täysin vihreä ja  isompi lasiseinän vieressä oleva, on sekin hengissä, ja elämme tammikuun alkua. Talvella 07-08 pakkanen ei laskenut alle kymmenen ja niin rosmariinit kuin muratit talvehtivat terassilla, saammekohan toisinnon? Tänään käytin sen liki hengissä olevan rosmariinin oksia rosmariinisuolaan, jolla maustoin ankankoivet ennen paistamista. Koipien lisäksi tarjolla oli riisiä, pinaattia ja appelsiinikastiketta. Neljän hengen ateriaan riittää 3 ankankoipea eli näistä jäi huomiseen evässalaattiin, josta lisää seuraavassa postauksessa. Paistovuokaan valuva maukas ankanrasva kannattaa ottaa talteen ja käyttää vaikka perunoiden paistamiseen.

ANKANKOIVET UUNISSA

4 ankankoipea

3 oksaa rosmariinia
1 rkl merisuolaa
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
1 rkl rypsiöljyä


1. Riivi rosmariinin lehdet mortteliin. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja lisää mortteliin. Kaada mortteliin merisuola ja useampi kierros mustapippuria myllystä (n. 1/2 tl).  Hierrä aineet pieneksi. Lisää oliiviöljy ja sekoita tahnaksi
2. Leikkaa ankankoivista liika rasva pois. Leikkaa ankankoipien reisiosiin nahkapuolelle viillot. Levitä rosmariinitahnaa koipiin. Nosta koivet uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin ja paista ensin 250 asteessa 15 minuuttia, käännä koivet ja paista 200 asteessa toinen 15 minuuttia. Alenna lämpö 125 asteeseen ja paista noin  tunti, käännä koivet välillä ja valuta vuoan pohjalle valunutta rasvaa koipien päälle
3. Tarjoile haluamiesi lisäkkeiden kanssa. Ota koivista valunut rasva talteen !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti