tiistai 28. tammikuuta 2014

Libanonilaisia makuja, osa 2

Libanonilaisen aterian lisukkeista toisen ajattelin ensin jättää kokonaan väliin, sillä sumakkia ei saanut lähikaupasta enkä näin talvella jaksanut lähteä Hakaniemen etnisiin kauppoihinkaan. Ohjeessa kuitenkin neuvottiin sumakin korvaamisesta sitruunankuoren ja korianterinsiementen yhdistelmällä. Hyvä, että kokeilin, sillä sipulit täydensivät hyvin karitsakoftaa ja munakoisotahnaa. Toiseksi lisukkeeksi tein seesamiporkkanoita,  vähän periaatteella katsotaan mitä kaapista löytyy mausteeksi. Kaikki maut toimivat kuitenkin hyvin yhteen. Sipulien ohje soveltaen Glorian ruoka & viinistä

"SUMAKKI"SIPULIT

1 iso punasipuli
1/2 dl omenaviinietikkaa
1/2 dl ruokokidesokeria
(1 rkl sumakkimaustetta)
korvattu: 1 tl raastettua sitruunankuorta 
ja 1/4 tl korianterinsiemeniä
1 dl vettä
ripaus sormisuolaa
1 tl oliiviöljyä

1. Kuori ja lohko sipuli neljään lohkoon ja viipaloi. Laita kattilaan. Lisää omenaviinietikka, sokeri, sumakkimauste ( tai sitruunankuori ja korianterit) ja vesi
2. Keitä 10 minuuttia, ota kattila liedeltä ja anna sipuleiden jäähtyä liemessä vähintään 20 minuuttia
3. Valuta liemi sipuleista pois ja mausta suolalla ja öljyllä

SEESAMIPORKKANAT

4 isoa porkkanaa
pätkä tuoretta inkivääriä
seesamiöljyä
seesaminsiemeniä
sormisuolaa
rypsiöljyä

1. Kuori porkkanat ja vedä juustohöylällä ohuita suikaleita pitkittäin. Kuori ja raasta inkivääri
2. Pyörittele porkkanasuikaleet inkivääriraasteessa ja lorauksessa seesamiöljyä
3. Paahda seesaminsiemenet kuumalla kuivalla pannulla
4. Kuumenna rypsiöljy wokissa ja lisää porkkanat. Paista koko ajan sekoitellen kunnes porkkanat  alkavat antaa periksi , "al dente"
5. Viimeistele paahdetuilla seesamisiemenillä ja ripauksella sormisuolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti