lauantai 25. tammikuuta 2014

Arkipäivän keittoa

Arkipäivinä keitot ovat hyvää ruokaa. Keittoa voi tehdä ison kattilallisen ja lautasellinen lämmittää nopeasti koulupäivän ja treenien välissä. Useimmat keitot ovat jopa parempia uudelleen lämmitettynä. Löysimme taas uuden keiton, josta koko perhe pitää. Erityisesti neidille tämän keiton maut olivat mieleen, ovathan raaka-aineet lähes samat kuin ajiacossa. Keiton proteiinipitoisuutta voi nostaa lisäämällä sekaan vaikka paistettua broilerinrintaa hienonnettuna. Ohje on Kodin Kuvalehdestä.


MAISSICHOWDER

rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
600g kiinteitä perunoita
ripaus kurkumaa
1 prk säilykemaissia
1  l kasvislientä
ripaus valkopippuria
(suolaa)
150g pehmeää vuohenjuustoa

*
persiljaa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi perunat n 1 cm x 1cm kuutioiksi. Kuullota sipulit kattilassa rypsiöljyssä. Lisää kasvisliemi, perunakuutiot ja kurkuma. Keitä kunnes perunat ovat puolikovia
2. Valuta maissi ja lisää kattilaan. Lisää vielä vuohenjuusto. Anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä
4.Mausta valkopippurilla ja tarkista suola.  Hienonna persilja ja lisää keittoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti