tiistai 31. joulukuuta 2013

501.

Vaikka bloggailutahtini on hidastunut huomattavasti, huomasin äsken edellisen postauksen olleen peräti viidessadas, tässä siis viidessadasensimmäinen ruoka. Itämaisia makuja, joista pidämme kaikki. Koska neiti ruokaili kumminsa kanssa, chilinkään määrässä ei tarvinnut kitsastella, vaikkei tämä curry kaikkein tulisimpiin kuulukaan.  Täyteläinen maku on yhdistelmä  suolaista, makeaa, hapanta ja sopivasti tulisuutta. Pirkka-lehden numerosta 11/2013 kopioidussa reseptissä ei ollut lainkaan  mukana makeaa elementtiä, jonka miellän kuuluvaksi thaimaalaiseen ruokaa. Päätin kuitenkin lisätä makeutta ruokokidesokerin muodossa. Muutenkin jouduin muokkaamaan mittasuhteita, jotta sain maut tasapainoon. Eli maistaminen kuuluu tämän, kuten kaikkien muidenkin ruokien valmistamiseen. Perhe piti, teini sanoi loppuja lämmittäessään, että tätä pitää tehdä useammin.


PANANGCURRY BROILERISTA

450g maustamattomia broilerinsuikaleita
sipuli
1-2 punaista chiliä
2 rkl keltaista currytahnaa
(2 dl vettä, oma lisäys)
1 tlk kookosmaitoa
3 tk kalakastiketta
1 limetti
ripaus suolaa
2 rkl ruokokidesokeria
(3 vartta kevätsipulia, oma lisäys)
tuoretta basilikaa
1 dl maapähkinöitä

*
jasmiiniriisiä

1. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna
2. Paahda pähkinät kuivalla, kuumalla pannulla. Heiluttele pannua välillä. Pähkinät palavat helposti, joten älä jätä niitä ilman valvontaa. Nosta pähkinät sivuun
3. Raasta limetistä kuori ja purista mehu
4. Kuumenna öljy wokissa ja isossa paistinpannussa, lisää sipuli, chilit ja currytahna. Paistele pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Jos haluat keitoksesta juoksevampaa lisää vettä, muuten voit lisätä pelkkää kookosmaitoa. Anna kiehahtaa
5. Lisää broileri ja (hienonnetut kevätsipulit), anna kiehua pari minuuttia. Mausta kalakastikkeella, limetinmehulla ja -raasteella, ripauksella suolaa sekä sokerilla. Maistele välillä, jotta saat maut tasapainoon. Anna kiehua hiljakseen 5-10 minuuttia
6. Lisää lopuksi hienonnettu basilika sekä pähkinät. Tarjoile jasmiiniriisin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti