perjantai 6. tammikuuta 2012

Wokataan

Itämaisten wokkien kanssa pätee sama kuin aiemmin blogaamieni muffinsien, kun perusteet ovat hallussa voi edetä niillä aineilla joita kotoa löytyy ja lopputulos on aina uusi ja erilainen. Lihaa, kanaa, kalaa tai muuta proteiinipitoista alkuperäisissä versioissa on yleensä vain nimeksi, meidän länsimaalaistuneissa wokeissamme ne taitavat olla pääraaka-aineena. Nyt käytin lihana possunsuikaleita, mutta muukin liha olisi sopinut. Tämän reseptin juju ovat suolapähkinät. Kuten aina minun wokkiruokieni kanssa, määrät ovat vain suuntaa-antavia, en mittaa aineita tarkkaan.

PÄHKINÄINEN POSSU-PINAATTIWOKKI

400g possunsuikaleita
rypsiöljyä
2 reilun kokoista punasipulia
4 kynttä valkosipulia
1 pieni punainen chili
2 cm pala inkivääriä
2 rkl soijakastiketta
1 dl sweet chili-kastiketta
vettä
100g tuoretta pinaattia
1 dl suolapähkinöitä

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna chili ja kuori ja hienonna inkivääri
2. Kuumenna öljy wokkipannussa ja kuullota sipuleita, chiliä ja inkivääriä hetki kunnes niistä irtoaa makua öljyyn. Lisää possunsuikaleet ja jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää soija, chilikastike ja tilkka vettä, sekoita ja anna seoksen kiehua hiljakseen 10 minuuttia
3. Rouhi pähkinät karkeaksi. Lisää puolet pähkinöistä ja pinaatit wokkiin sekoita ja anna hautua hetki
4. Tarjoile basmatiriisin kanssa.  Viimeistele annokset lopuilla pähkinöillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti