maanantai 2. tammikuuta 2012

Makean kirpeää

Ensimmäisiä ruokia, joita tein itsenäisesti oli sitruunakiisseli. Olin tätini luona vierailulla ja tein kiisseliä meille jälkiruuaksi. Muistelen tädin vähän epäilleen noinkohan kiisselistä tulee mitään, ja yllättyneen positiivisesti lopputulosta. Nyt sitruunakiisseli täyttää suklaista kääretorttua. Täytteen ohje Maku-lehti.

 SUKLAAKÄÄRETORTTU SITRUUNAISELLA TÄYTTEELLÄ

Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 rkl kaakojauhetta
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sitruunatäyte:
70g voita
1 sitruuna
2 kananmunaa
1 dl sokeria
250g mascarponejuustoa

1. Valmista ensin sitruunakiisseli. Sulata voi kattilassa. Lisää yhden sitruunanmehu ja raastettu kuori, kananmunat yksitellen hyvin vatkaten ja lopuksi sokeri. Nosta kattila miedolle lämmölle ja sekoita kunnes seos alkaa saostua. Jäähdytä. Lisää jäähtyneeseen sitruunakiisseliin mascarponejuusto ja sekoita tasaiseksi
2. Kääretorttua varten vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja skoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa 6 minuuttia
3. Levitä pöydälle leivinpaperi ja sille sokeria, kumoa taikinalevy tälle paperille. Levitä kostea pyyhe hetkeksi päällimmäisen leivinpaperin päälle, jolloin saat paperin irtoamaan kääretorttulevystä helpommin. Jäähdytä kääretorttulevy
4. Levitä täyte tasaisesti kääretorttulevylle ja rullaa. Nosta jääkaappiin (tai pakastimeen) jähmettymään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti