keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Intialaista

Sunnuntain lounaan pääruuan valmistin yli vuoden takaisen Hesarin ruokatorstain ohjeella. Juttu käsitteli intialaisia ruokia ja kaksi muuta reseptiä, kanacurryn ja -vindaloon , olen toteuttanut jo aiemmin. Jostain syystä tämä lammasresepti oli jäänyt väliin. Kyseessä on miedosti mausteinen, lämmittävä pataruoka. Ohjeessa käytetään useita eri mausteita, mutta minulla tarttui Malmin Novan etnisestä maustekaupasta mukaan valmis maustesekoitus rogan josh-masalaa, joten käytin sitä. Ohje kuten minä sen valmistin. Sunnuntaina tarjoilin lammaspadan basmatiriisin kanssa ja tänään, keskiviikkona söimme lopun siten, että keitin muutaman perunan lohkoina ja pienen kukkakaalin nuput puolikypsiksi ja lisäsin lammaspadan joukkoon kypsymään loppuun.

LAMMAS ROGAN JOSH

1kg lampaan paahtopaisteja (halvempikin osa käy)
rypsiöljyä
iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
3 cm pala tuoretta inkivääriä
purkki tomaatteja (tai pelkkiä tuoreita tomaatteja)
2 tuoretta tomaattia
4-5 dl vettä
4 tl rogan josh masala -maustetta 
(tai chiliä, paprikaa, inkivääriä ja kurkumaa)
1/2 ruukkua tuoretta korianteria (tai minttua)

1. Leikkaa lammas kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa tomaatti reiluiksi lohkoiksi (sen voi myös halutessaan kaltata)
2. Ruskista lihat rypsiöljyssä useammassa erässä, nosta sivuun. Lisää pannulle sipulit ja inkivääri ja paista hetki. Nosta sekä lihat että sipulit ja inkivääri pataan tai wokkipannuun. Kaada paistinpannulle vettä ja anna kiehahtaa ja kaada pataan, jotta saat kaikki maut talteen. Lisää pataan tomaatit ja vesi. Anna kiehua hiljakseen noin tunti, kunnes liha on kypsää
3. Hienonna korianteri (tai minttu) ja lisää padan pinnalle. Tarjoile basmatiriisin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti